Claras dag 🎉Vardag | | Kommentera |

Det blev en slö dag

Jag gjorde inte många knop idag kan jag meddela. Jag gjorde absolut inget på förmiddagen utan låg och kollade på svensson, svensson i flera timmar bara för att jag verkligen inte orkade gå upp.. Sen gjorde jag lite lunch och då hade jag tänkt att åka till stallet direkt efter men då gjorde jag misstaget att lägga mig i sängen igen och då var det ju typ omöjligt att komma upp igen ;) Vid två pallrade jag mig upp i alla fall och tog moppen till stallet. Fodrade Buster lite och så filmade jag faktiskt en video ni ska få se om några dagar.
 
Jag har tänkt att göra lite videos ibland om lite olika saker, hoppas ni kommer gilla det! Har ni något ni vill se så är det bara att ge förslag!
 
Anyway, red gjorde jag och det gick såå bra! Jag tror det var vårt bästa pass på länge till och med men ni ska få läsa mer om det lite senare. Nu måste jag verkligen få klart min inlämning så att jag kan skicka in den med mer marginal än tre minuter som jag brukar ha.. ;)
 
Oj, vad jag vill ha sommar igen..
 
Vardag | | Kommentera |

Presentation Buster

Buster är en d-ponny valack på ca 144cm i mankhöjd. Han är född 1994 i danmark och kom som hingst till Sverige runt -97 tror jag att det var. Vid ca fem års ålder blev han valack i alla fall. Han gick på ridskola några år och var väldigt omtyckt i ridningen men trivdes inte i stallet. Han är lite osäker när det blir mycket människor och känner sig trängd i boxen. Han var hos två ägare innan han blev min 2009 och de båda andra ägarna har vi fortsatt kontakt med vilket är roligt!
 
Så i april 2009 ringde vi på en annons om en trevlig d-ponny och fick komma samma dag. Jag var ganska feg när jag var liten, eller kanske inte feg men jag gjorde inte saker jag inte var 110% säker på att jag klarade av. Med Buster gjorde jag allt, jag hoppade och vågade verkligen driva på. Den där busiga, vänliga ponny tog mitt hjärta direkt och jag var väl säker redan när jag hoppade av den där kvällen om att det var honom jag ville ha. Den 9 maj klev an av transporten efter att ha dansat igenom besiktningen och var min! Men jag måste säga att var det inte för hans otroligt fina ögon fyllda med bus och hans härliga personlighet så såg han inte mycket ut för världen. Han hade vinterpäls kvar och var omusklad med en stor underhals. Men för mig var han den vackraste jag sett.
 
Att Buster är en tuff ponny fick vi känna på direkt. han slet sig från både mig och mamma samt drog omkull mamma redan första veckan. Han gick inte att ta in från hagen om man inte hade med hans hagkompis in och han var allmänt stökig. Vi fick mycket hjälp av stallägaren i det stallet och sakta men säker fick den lilla toviga ponnyn förtroende för oss och då mjuknade han rejält. Nu i efterhand vet jag ju att allt detta endast berodde på att han var osäker och rädd och då sätter han den tuffa sidan utåt. 
 
Nästa år har han varit min i 7 år och vi känner varanda utan och innan. Han är verkligen världens vänligaste själ med personlighet som skulle räcka till 10 hästar till! Han tycker att han är störst, bäst och vackrast, alltid. Vilket han ju i och för sig är, inte störst kanske men de andra. Ibland kan han bli lite kaxig men säger man till honom så tar han fram det där extra söta som får en att glömma allt, haha. Buster är en riktig buse! Vi i stallet brukar säga att det är 21 åringen som gör dagarna spännade ;)
 
Jag skulle kunna skriva en roman om min fantastiska ponny men mer om oss två som ekipage kommer i ett separat inlägg!
 
Vardag | | Kommentera |
Upp