Buster på linan

Idag fick Buster jobbas i galopp på linan i ca 30 minuet. Han hittaded både takt och balans relativt fort och såg väldigt trevlig ut. Han verkade vara nöjd och lite trött efteråt.
 
När jag masserade honom efter kunde jag tydilgt känna en skillnad på insidan av höger lår som tidigare varit spänt. Nu var han väldigt mjuk och fin där med! Jag masserade med liniment över rygg, kors och in- samt utsidan av låren. 
 
Vardag | | Kommentera |

Underbar promenad

Under dagen så trängde solen fram moch lagom tills jag slutade jobbet vid 13 så var det strålande sol och fem plus! Det var riktigt så att solen värmde. Vi bestämde oss för att gå på en mysig promenad. Buster fick välja runda och det blev en runda uppe i skogen som han gillar i drygt en timme. Fåglarna kvittrade och det var helt vindstilla.. En riktig "feel good"-eftermiddag med min favvo. Efter vår lilla tur fick han faktiskt gå ut utan täcke i hagen och lyfta sig! Han såg nästan lite förskräckt ut när han fick gå ut naken, haha!
 
Vardag | | Kommentera |

Han är bäst

Min fina, fina bästa kompis! I snart 8 år har han varit min och jag kan knappt förstå det. Känns som att det var igår han klev av transporten och blev min. Lilla Lovisa knappt 11,5 år med sin nya, lite för tuffa ponny. Vi kämpade på med vår nya ponny och inte visste varken jag eller mamma att vart nyförvärv med en flock rävar bakom varje öra skulle komma att förändra hela mitt liv. Han har lärt mig så otroligt mycket om vänskap, ledarskap och ödmjukhet. När jag lärde mig att vara en tydlig ledare redan vid 12 års ålder så mjuknade Buster och öpnnade upp för mig. Sedan dess så har vi bara kommit närmre och närmre. Det är fantastiskt hur man kan känna en individ som inte talar samma språk utan och innan med enbart sin energi och kroppsspråk.
 
Vi förstår varandra och vi vet båda vad den andra tänker. Buster är en riktig liten loppa. Han älskar att retas med mig eftersom han vet att jag inte kan bli arg på honom för innan jag tappar tålamodet så ställer han sig och slickar mig i ansiktet så är han förlåten, haha! En riktig buse ;) Även om Buster gillar att leva loppan så vet jag till 100% att jag kan lita på honom. Jag gör allt för honom och han gör allt för mig, det är vi. 
 
Nästan 8 år har alltså hunnit gå och jag får fortfarande nypa mig i armen för att förstå att just den där glada och spralliga lilla ponnyn är min. Att just jag fick lov att bli hans människa! Älskade Buster. Jag hoppas att vi får många år till att tillbringa tillsammans. Han är den häst med stort H som man bara träffar en gång i livet om man har tur och jag är evigt tacksam att just jag fick den turen. Jag hade inte varit den jag är idag utan den här hästen varken på det personliga planet eller i det sociala och jag kan nog ärligt säga att han inte hade varit den han är idag utan mig heller. Han är så fantastisk.
 
Jag måste få dela med mig av en specifik händelse som hände 2012. Min mormor låg svårt sjuk på sjukhuset och hade inte många dagar kvar. Jag mådde jättedåligt och var såklart jätteledsen så jag gick ut i hagen för att sätta mig där och bara få vara. Buster brukade inte vara så social i hagen. Han brukade komma fram och hälsa men sen så fortsatte han med sitt. Den här dagen satt jag på en stock och bara grät och efter bara en kort stund så släpper Buster sitt och går fram till mig och bara ställer sig med mulen i mitt knä och där står han utan att röra sig i säkert 1 timme. Andades på mig och buffade lite på mig hela tiden för att visa att han var där. Efter någon timme så kommer en stallkompis och sätter sig med mig och han står kvar ytterligare en liten stund men när han förstår att hon också tog hand om mig så tog han försiktigt ner huvudet och började beta precis runt mig. Den dagen hände något mellan mig och Buster. Han hade släppt in mig innan men jag tror att jag släppte in honom på riktigt för första gången och han förstod det. Sen den dagen så har vi bara blivit tightare och det är en sån sak som jag aldrig kommer att glömma. Nu står han gärna och gosar i hagen och blir alltid glad när jag kommer och är jag minsta lilla nedstämd så finns han alltid där lite extra, slickar mig i ansiktet en extra gång eller puttar mig i ryggen. Åh, dessa underbara djur!
 
Min älskade lille bebis, mitt allt.
 
Vardag | | Kommentera |
Upp