Det här med broddar och skydd

Broddtider är svåra tider. Jag är rädd för att han ska halka och jag är rädd för att han ska skada sig med broddar på.. Egentligen vill jag ha skydd och boots runt om i hagen men Mr. Åsikt har annat att säga. Han vill absolut inte gå med på att ha damasker på i bak, han fullkomligt hatar det så då slipper han det. Då är det en större risk att han skadar sig om han störs sig på skydden. Men ett par lätta och smidiga boots går han med på i varje fall så där kör vi med ett par riktigt bra från hööks.
 
På frambenen brukar jag ha skydd på om det inte är för mycket snö. Nu när det är mycket snö så vill inte skydden riktigt sitta still efter många timmar i hagen och då är jag rädd för skav och obehag såå nu chansar jag lite och låter honom gå med bara boots även ifram. Problemet är att Buster så himla lätt får skav men nu har jag kommit på det bästa för honom som än så länge fungerar väldigt bra! 
 
På bakbenen har han då sina nätta boots från hööks i stl M eftersom han inte vill ha något klumpigt på bakbenen och än så länge har han inte fått skav av det i alla fall. I fram har han ett par fårskinnsboots från protector i en storlek större som täcker hela hoven bättre. Det har han faktiskt också accepterat ganska bra!
 
Hur gör ni under broddtider?
 
Buster, Utrustning, Åsikter och tankar | |
#1 - - Ella:

Är så nervös över broddar nu också. Min Popgun har nu sparkat sig två gånger på benen. :(

Upp