Täckestider och skav

Buster har otroligt lätt för att få skav av precis allt. Har kämpat varje vinter men i år har han faktiskt inte fått ett enda skav! Så otroligt skönt! Än är det ett tag kvar på vintern men vi har i alla fall kommit en bra bit på vägen. Det som har fungerat bäst för Buster är det gamla hederliga, att variera precis allt han har på sig.
 
Ute har han ingen grimma på sig och det gör såklart jättemycket för honom. När han har på sig grimma har han en helt i fluff. Just nu går han med ett 200 grams utetäcke med hals från HW och så fort det blir en varmare dag får han ha på sig ett täcke utan hals från HW på 100 gram. Allt för att variera. I broddtider går han med skydd + boots runt om. Han får ha samma boots på sig hela tiden då han faktiskt inte får några skav i karlederna men så har han ju dem bara på dagarna när han är ute och är alltid ren när de sätts på. Benskydden brukar jag variera med damasker med fårskinn när det är torrt ute och ett par utan något fluff i bara neopren som är lätta att spola av och där inte leran sätter sig.
 
Inne har han på benen back on track bara på fram då han inte tycker om att ha på sig så mycket på bakbenen. Han har två täcken under natten. Underst ett back on track och över det ett stalltäcke på 150-200 gram från antingen JH eller HW.
 
Hur gör ni för att undvika skav?
 
 
Buster | |
Upp